11/07/2017

Superego på Ravnfloget

På: Magnus, Ulf
Forhold: Eksponert og tørt
Hvor: Ravnfloget, Julsundet
S&D: Superego (6)

Ravnfloget i all sin prakt post-klatring


Eks-moldenseren in persona satt med bilen full av fjellrakkel, men ingen til å holde tauenden. En kontaktannonse på FB senere meldte Magnus seg som klatrekompanjong til en ettermiddagsutflukt i Julsundet. Det er pinlig å vite så lite om nærcragget til fødebyen, men bortsett fra en spinkel topptauekspedisjon ført av Ragnhild for sikkert ti år siden har jeg aldri vært der med svasko på beina. Magnus pekte ut Superego som en mulig rute, og jeg hadde blitt med på hva som helst om det hadde fått meg opp fra bakken.

Berget, Ravnfloget, er en flott klippe rundt svingen på Moldehalvøya. Utsikten er derfor ikke hele panoramaet sørover med ørti tusen fjelltopper, men heller rett vest inn i Otrøya-massivet flankert av noen sunnmørsalpetopper til venstre og Gossen til høyre. Med kort avstand til sentrum og mange ruter i det behagelige medium-minus-til-hardt-minus-sjiktet på både egne sikringer og bolt, er feltet det perfekte bycragget. Litt som en nærvariant av Størenhammeren med havblikk og uten E6 oppi trynet ditt.

Visse opplevelser i Ecuador førte til at jeg har for tiden har trust issues til portable sikringer.  Grad seks i fjellet er uansett fortsatt hardere enn hva jeg leder komfortabelt, så Magnus fikk/ble spurt pent om å gå i skarpenden. Med baktung ryggsekk var ruta rett og slett tidvis skikkelig tung å sekundere, men den framførte et godt forsvar av de tre stjernene den har i føreren: Fin klatring i dieder, riss, pockets, hullformasjoner, stemming og tidvis en liten krimp. Gode sikringsmuligheter også, selv om man kanskje skulle hatt flere små kamkiler enn det vi hadde. Anbefales!

Fra standplass på første taulengde. Magnus skimtes høyt oppe til venstre.

Millionutsikt

Magnus fikser rapellen fra toppem

No comments:

Post a Comment